O meni

Ja sam Žan Anđić, web programer sa skoro 15 godina iskustva.

Nudim Vam cjelovita i efikasna web rješenja bazirana na dokazanim i pouzdanim tehnologijama. S brzim učitavanjem. Ugodna za korisnike svih modernih mobilnih uređaja. Ne samo atraktivnog dizajna, već idealno podešena za učinkovite marketinške kampanje.

Zan Andjic

          

Od početaka do danas

 

Rođen sam u Jajcu u Bosni i Hercegovini, 1990. godine, gdje trenutno i živim. Kao i većina djece informatičkog doba, sa engleskim jezikom i IT tehnologijama upoznajem se od malih nogu.

Tako već sa petnaest godina poznajem osnove operativnih sustava (Windows, Linux), softver opće primjene (MS Office paket), bazične tehnologije web programiranja (HTML i CSS), kao i programe za obradu rasterske i vektorske grafike i video materijala (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw,  Adobe Premiere).

Adobe Premiere

Uporedo sa studijama učim nove jezike i web tehnologije za back-end programiranje (PHP/MySQL) i CMS sustave: Joomla, Drupal, WordPress. Pratim trendove u UX/UI dizajnu i pretvaram ih u kvalitetan i čist kod.

Od 2006. godine stečena znanja počinjem da primjenjujem u svom okruženju na korist lokalne zajednice: od kulturno-turističkih agencija, sportskih udruženja, preko Centra za socijalni rad, udruga umirovljenika i doma za stara lica, pa sve do lokalnih privrednih društava.

Za njihove potrebe izrađujem prve statičke i dinamičke web stranice i aplikacije, uz kompletnu obradu svih tekstualnih, grafičkih i audio-vizuelnih sadržaja. Vremenom realizujem sve kompleksnija web rješenja, širokog spektra funkcionalnosti, za veliki broj klijenata iz zemlje i inostranstva.

Implementiram atraktivne elemente web dizajna, parallax efekat, kao i nove opcije animacije koje nudi CSS3. Posebnu pažnju obraćam na „skrivene“ dijelove web prezentacija: performanse sajta (brzina i lakoća učitavanja, responzivnost), tehnički dio SEO (on-page) i dobru pripremu za integraciju marketinških mehanizama (Google analitika, marketing preko društvenih mreža, blog itd.). Sva rješenja razvijam tako da budu kompatibilna sa najširim dijapazonom uređaja (desktop, tablet, mobilni) i pretraživača.

Više o projektima koje sam realizirao možete naći na stranici

Stručno usavršavanje

U ekspanzivnom IT sektoru izloženom stalnim promjenama, posvećen sam kontinuiranom stručnom usavršavanju i praćenju najnovijih IT trendova. Posebno u sferi web programiranja. Posjećujem lokalne, regionalne i europske kongrese web inženjera i dizajnera, aktivno surađujem sa kolegama iz struke na unapređenju open-source koda (u okviru WordPress zajednice).

WCEU 2018

Iskustva dosadašnjih klijenata

Suradnju sa Žanom Anđić usporedila bih s Japanskom jabukom. Kada izdaleka ugledate njen cvijet, prepoznajete čistotu lista. Kada se upoznate s njenim granama, one Vam ukazuju sigurnost i povjerenje. Kada promatrate njezin plod ogrijan Suncem, prepoznajete dugovječnost suradnje i uspješnosti ogledan u svijetlim i jednostavnim bojama. Preporučam kreativnim osobama, od srca, sjajilo njihovih vlastitih kreacija i pružanje ruke Japanskoj jabucitakvoga sjaja.

Anđela Vujnović

spisateljica
Klara Petrovic

Prošle godine smo počeli suradnju koju ćemo rado nastaviti u budućnosti. Dobili smo više od očekivanih rezultata. Svakako je za svaku pohvalu činjenica da su nas, nakon izrade web stranice, kontaktirali kupci iz Maroka, Poljske (postrojenje Philip Morris) i dr.

Klara Petrović

www.metacomm-bih.com

Sa Žanom sam imala priliku raditi nekoliko web portala i svaki put smo napravili nešto inovativno. Osim što je veoma profesionalan i posvećen poslu, Žan je pun ideja i uvijek tu da predloži najbolja rješenja. Radujem se daljnjoj suradnji!

Aida Zulum Klapuh

www.jajceadventure.com

Preko 10 godina saradnje koja je iz dana u dan sve bolja. Bilo da se radi programiranje ili web, Žan je tu da ponudi najkvalitetnije rješenje. Uvijek u korak sa svjetskim standardima i definitivno ću i u budućnosti koristiti njegov potencijal i usluge.

Irfan Ganibegović

www.orbi.ba

Spoj poslovnih vještina na jednom mjestu. Vještine su katkad urođene, a katkad zahtjevaju učenje, a zajedničko je da ih poslodavci veoma cijene jer su kod Žana osnovni alat za postizanje uspjeha.

Indira Mehić - Čejvan

JU Centar za socijalni rad Jajce i Udruženje/Udruga socijalnih radnika SBK/KSB

Zainteresirani ste za neku od usluga?

Kontaktirajte me putem kontakt formulara ili putem telefona!