O MENI

O meni

Ja sam Žan Anđić, web programer sa skoro 15 godina iskustva.

Nudim Vam cjelovita i efikasna web rješenja bazirana na dokazanim i pouzdanim tehnologijama. S brzim učitavanjem. Ugodna za korisnike svih modernih mobilnih uređaja. Ne samo atraktivnog dizajna, već idealno podešena za učinkovite marketinške kampanje.

Zan Andjic

          

Od početaka do danas

 

Rođen sam u Jajcu u Bosni i Hercegovini, 1990. godine, gdje trenutno i živim. Kao i većina djece informatičkog doba, sa engleskim jezikom i IT tehnologijama upoznajem se od malih nogu.

Tako već sa petnaest godina poznajem osnove operativnih sustava (Windows, Linux), softver opće primjene (MS Office paket), bazične tehnologije web programiranja (HTML i CSS), kao i programe za obradu rasterske i vektorske grafike i video materijala (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw,  Adobe Premiere).

Adobe Premiere

Uporedo sa studijama učim nove jezike i web tehnologije za back-end programiranje (PHP/MySQL) i CMS sustave: Joomla, Drupal, WordPress. Pratim trendove u UX/UI dizajnu i pretvaram ih u kvalitetan i čist kod.

Od 2006. godine stečena znanja počinjem da primjenjujem u svom okruženju na korist lokalne zajednice: od kulturno-turističkih agencija, sportskih udruženja, preko Centra za socijalni rad, udruga umirovljenika i doma za stara lica, pa sve do lokalnih privrednih društava.

Za njihove potrebe izrađujem prve statičke i dinamičke web stranice i aplikacije, uz kompletnu obradu svih tekstualnih, grafičkih i audio-vizuelnih sadržaja. Vremenom realizujem sve kompleksnija web rješenja, širokog spektra funkcionalnosti, za veliki broj klijenata iz zemlje i inostranstva.

Implementiram atraktivne elemente web dizajna, parallax efekat, kao i nove opcije animacije koje nudi CSS3. Posebnu pažnju obraćam na „skrivene“ dijelove web prezentacija: performanse sajta (brzina i lakoća učitavanja, responzivnost), tehnički dio SEO (on-page) i dobru pripremu za integraciju marketinških mehanizama (Google analitika, marketing preko društvenih mreža, blog itd.). Sva rješenja razvijam tako da budu kompatibilna sa najširim dijapazonom uređaja (desktop, tablet, mobilni) i pretraživača.

Više o projektima koje sam realizirao možete naći na stranici

Stručno usavršavanje

U ekspanzivnom IT sektoru izloženom stalnim promjenama, posvećen sam kontinuiranom stručnom usavršavanju i praćenju najnovijih IT trendova. Posebno u sferi web programiranja. Posjećujem lokalne, regionalne i europske kongrese web inženjera i dizajnera, aktivno surađujem sa kolegama iz struke na unapređenju open-source koda (u okviru WordPress zajednice).

WCEU 2018

Iskustva dosadašnjih klijenata

{"number_of_column":"1","number_of_column_desktop":"1","number_of_column_small_desktop":"1","number_of_column_tablet":"1","number_of_column_mobile":"1","auto_play":"true","auto_play_speed":"8000","scroll_speed":"800","pause_on_hover":"true","infinite_loop":"true","navigation":"true","pagination":"true","swipe_on":"true","mouse_draggable":"true","rtl_mode":"false"}
Klara Petrovic

Prošle godine smo počeli suradnju koju ćemo rado nastaviti u budućnosti. Dobili smo više od očekivanih rezultata. Svakako je za svaku pohvalu činjenica da su nas, nakon izrade web stranice, kontaktirali kupci iz Maroka, Poljske (postrojenje Philip Morris) i dr.

www.metacomm-bih.com

Sa Žanom sam imala priliku raditi nekoliko web portala i svaki put smo napravili nešto inovativno. Osim što je veoma profesionalan i posvećen poslu, Žan je pun ideja i uvijek tu da predloži najbolja rješenja. Radujem se daljnjoj suradnji!

www.jajceadventure.com

Preko 10 godina saradnje koja je iz dana u dan sve bolja. Bilo da se radi programiranje ili web, Žan je tu da ponudi najkvalitetnije rješenje. Uvijek u korak sa svjetskim standardima i definitivno ću i u budućnosti koristiti njegov potencijal i usluge.

www.orbi.ba

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vitae lectus augue. Nullam laoreet vel quam et sagittis. Vivamus maximus ante quis augue rutrum, at tincidunt orci aliquam.

Direktor JU CZSR Jajce

Zainteresirani ste za neku od usluga?

Kontaktirajte me putem kontakt formulara ili putem telefona!